Behandling med tannregulering


13 shape Jan

Gjennomsiktig tannregulering er ikke egnet for visse feiljusteringstilfeller eller de komplekse problemene som kan forekomme. det er bedre at dette blir behandlet av tradisjonelle kjeveortopedi. Gjennomsiktig tannregulering brukes til å behandle følgende problemer:

  • Overbitt
  • Stor avstand mellom tennene
  • Skjeve tenner

Gjennomsiktig tannregulering er laget for voksne og ungdommer i tenårene. Gjennomsiktig tannregulering er ikke å anbefale til barn. Barn og yngre tenåringer må gå til en spesialist hvis de skal ha tannregulering med braketter / streng på forsiden av tennene. Bare din tannlege eller kjeveortoped kan avgjøre om du er en kandidat for gjennomsiktig tannregulering. Denne behandlingen ble utviklet primært for voksne siden du bør ha på tannreguleringen i 22 timer per dag og du bør absolutt ikke glemme å ha de på eller miste de.

Typer av gjennomsiktig tannregulering

Populære typer kosmetiske tannregulering inkluderer keramiske braketter som er inne i tannreguleringen. Keramisk tannregulering er akkurat som tannregulering av metall, bortsett fra at de bruker sammen farge som tennene på keramikken (og noen ganger tannfarget streng) i stedet for metall når du skal få rette tenner. Keramisk tannregulering vil ikke gi «flekker» på tennene, noe som gjør dem mindre synlige enn metall. Men de er ikke så usynlige som gjennomsiktig tannregulering.

Tannregulering av keramikk er laget av komposittmaterialer som er svakere og mer sprø enn tannregulering av metall. Brakettene i keramikk er større enn metallbraketter og krever små gummistrikk for å holde dem til strengen av metall.

Gjennomsiktig tannregulering kan ikke bli innjustert feil, for da vil du få komplekser når du skal bite. Slike problemer vil du ikke få hvis du går til en spesialist.

Keramisk tannregulering og tannregulering av metall er ikke justerbare før behandlingen er fullført. Det kan også forekomme irritasjon og ubehag, slik at det kan bli vanskelig med tannhygiene, spise og snakke.


Fordi de ikke er like sterk som tannregulering av metall, krever gjennomsiktig tannregulering en lengre behandlingstid. Det er en langsommere behandlingstid som krever mer gradvis kraft for å sikre at behandlingen blir riktig gjennomført. Keramiske braketter er som regel dyrere enn tradisjonelle braketter av metall. Som et kostnadsbesparende tiltak, kan noen pasienter velge å ha keramiske braketter plassert bare på de mest synlige tennene.  Dette vil være de øvre tennene eller bare de øvre tennene i midten. På de andre tennene bruker man tradisjonelle metallbraketter på de gjenværende tennene som trenger retting.

Lengden på behandlingen avhenger av din situasjon og hvilken type tannregulering du har på deg. Vanligvis blir tannreguleringen slitt etter 18 til 24 måneder, selv om de er noen ganger kan vare lengre enn dette.

Det viktigste du gjør før du skal ha en tannregulering, er å snakke med en spesialist. Spesialisten vil gi deg en god forklaring på hvilken tannregulering som vil passe best for deg.

Bestill usynlig tannregulering her

 


Takk for besøket :-) billigtannlegeoslo.com

© Eurodent As, Org nr, 993 748 099