Fyllinger og rotfyllinger

Vi lager fyllinger i kompositt (hvitt materiale) ved tann- eller kariesskader for å erstatte ødelagt emalje. Våre dyktige tannleger vil kunne gi deg en meget estetisk restaurering av dine tenner, og fyllingene legges vanligvis over 1-3 flater.
Av og til har kariesen ligget urørt for lenge som gjør at den har spist seg inn eller nær til nervekammeret i tannen. Er den kommet inn i nervekammeret vil man raskt merke dette da reaksjonen vil komme i form av smerter og/eller infeksjon. I slike tilfeller har tannlegen din behov for å rense kanalene gjennom en prosedyre som heter rotfylling. Din tannlege vil rense kanalene med ett bakteriedrepende middel for å ta knekken på infeksjonen, før tannlegen til slutt fyller opp kanalene med en permanent løsning. Dette medfører at tannen ikke lenger er levende, men vil fortsatt kunne være en langvarig løsning.

Er større deler av tannen skadet/berørt av behandlingen kan det i mange tilfeller være fornuftig å vurdere en porselenskrone for å bygge opp igjen tannen. Her er gode råd viktig å følge.