Tannproteser

ProteseEn protese er en plastisk restaurering av tapte tenner. I denne kategorien av tannerstatning finner man to alternativer tilpasset de ulike behov; hel- og delprotese.

En protese benyttes for en effektiv og estetisk restaurering av tannsettet. Det som kjennetegner en protese er at den er avtakbar og må rengjøres hver kveld. En helprotese festes ved hjelp av god passform og vakuum, mens en delprotese som regel har spesielle festeordninger mot nærliggende tenner.

Ofte vil en protese benyttes som en midlertidig løsning etter tanntrekking der pasientene er i en helningsfase av tannbenet før det kan settes tannfiksturer. Slike proteser kan utarbeides på relativt kort tid og til og med være klare til utlevering dagen trekkingen finner sted (særlig om det foregår i estetisk sone). Det ønskelige og optimale fra tannlegens side er å vente et par uker etter tanntrekking før en protese konstrueres, for å sikre at helningsprosessen av tannben og tannkjøtt går sin gang på den mest naturlige måten.

Pris delprotese: 8200 kr

Pris helprotese: 7900 kr

Pris midl. protese: kontakt tannlegen!